Real One staat voor een 'way of life', voor 'being real'.

Scroll

De woningen van Real One zijn bedoeld voor de meerwaarde-zoeker die houdt van een vleugje nostalgie in een hedendaagse context.

Unieke exemplaren

Zoals een verzamelaar van oldtimers op zoek gaat naar dat ene, unieke exemplaar, zo gaat Real One te werk in haar zoektocht naar authentieke panden.

We halen ze van onder het stof, ontmantelen alle onderdelen ervan om ze vervolgens – door te zoeken naar de juiste vervangstukken en het uitvoeren van de nodige restauraties – te assembleren tot een nieuw, uniek geheel.

En net zoals oldtimers, zijn de woningen van Real One niet de goedkoopste die er op de markt te vinden zijn.

Dit is ook niet onze betrachting.

Met eigen karakter

Vernieuwbouwen is immers zoveel complexer dan de realisatie van een nieuwbouw, startend van een blanco-blad.

Ons doel bestaat er in iets unieks te creëren – geen enkele van onze woningen zijn identiek – en hierbij de bestaande karakterelementen van een woning weer tot hun recht te doen komen.

Tegelijkertijd dient de woning te beantwoorden aan de allerhoogste normen inzake wooncomfort.

Een fragiel evenwicht dat niet altijd even evident te vinden is en – toegegeven – ook de nodige kopzorgen met zich meebrengt.

Op uw maat

Dit houdt dan ook in dat een heel team van (interieur)architecten, stabiliteitsingenieurs en vakmannen quasi een jaar de tijd nodig hebben om een project af te werken.

Geen bandwerk, maar maatwerk met oog voor detail.

Details die kunnen bestaan uit het hergebruik van (met de hand opgekuiste) vloertegels uit de oorspronkelijke woning, het herspuiten en gebruiken van een gietijzeren draaitrap (eye-catcher in een ruimte), ingefreesde stopcontacten, op maat gemaakte wastafels, het gebruik van marmer in openboekverband, enz.

Details die op het eerste zicht niet meteen opvallen, maar wel bijdragen aan die unieke ‘feel’ van onze woningen en waardoor je bij het binnenstappen van een pand  ‘niet weet hoe het komt, maar alles goed aanvoelt, alsof je overvallen wordt door rust’.

Juist…, dat is ‘het gevoel‘ waar we naar trachten en dat we je wensen mee te geven.

Collectors item

En komt er een dag dat de woning niet meer aangepast is aan je gezinssituatie, dan leent deze zich perfect voor verhuur dan wel voor verkoop met meerwaarde.

Unieke stukken – ‘collectors items’ – dalen immers niet in waarde, maar worden mooier en zeldzamer met de jaren.

Esthetiek, harmonie en minimalisme staan altijd voorop.