De mooiste van het land

Neen, we hebben het niet over auto’s, jurken of schoenen maar wel over … voorgevels!

Heb jij ook de gewoonte om bijvb. tijdens het fietsen veeleer de omliggende woningen/voorgevels te bewonderen, eerder dan recht voor je uit te kijken en op de weg te letten?

Ik wel …, tot groot ongenoegen van de rest van het gezin dat zich meer dan eens ergert aan mijn ‘getalm’. Maar hey, nobody’s perfect!

In de meeste van onze centrumsteden kan je ze wel nog spotten: heren- en of burgerhuizen met een oorspronkelijk, authentieke gevel – al dan niet aan restauratie toe – en stille getuigen van de ‘grandeur’ van weleer.

Ze doen me denken aan de townhouses die je eveneens ziet in Londen, Brooklyn en zelfs New York. Of wat dacht je van het townhouse waarin Carrie Bradshaw ( je weet wel, die van de serie ‘Sex and the City’) haar appartement had ?

Prachtige huizen uit begin de jaren 1900 met meestal fel gekleurde gevels.

Van een statement gesproken !

Durf je het nog niet aan om meteen voor een rood-bruine of roze gevel te kiezen, dan zijn er ook meer ‘gematigde’ combinaties mogelijk.

Classy & tijdloos.

De toepassing van zwart en/of grijs, zorgt meteen voor een heel hedendaagse en strakkere look.

Voor wie liever op veilig speelt, is de aanplant van een klimplant ook steeds een mogelijkheid, even mooi of zelfs mooier.

*Note: these pictures are not mine, all from Pinterest.

Deel dit artikel